Foile cu dezinformarea istorică au dispărut din rețeaua „La plăcinte” | Iulian Gramațki Foile cu dezinformarea istorică au dispărut din rețeaua „La plăcinte” | Blog din rețeaua Romanism.ro
RSS Feed

Foile cu dezinformarea istorică au dispărut din rețeaua „La plăcinte”

0

octombrie 23, 2014 by Iulian Gramațki

În luna martie am adresat o reclamație către administrația rețelei de cafenele „La plăcinte”, în care mi-am exprimat indignarea față de conținutul foilor informative intitulate „Din istoria Țării Moldovei”, amplasate pe fiecare masă din fiecare local al rețelei „La plăcinte”. Aceste foi conțineau informație oferită de către portalul moldovenii.md, informație care abunda în falsuri și dezinformări și promova teza precum că moldovenii și românii ar fi două popoare distincte.

Atunci când m-am întors ultima dată acasă în lunile august-septembrie, am fost bucuros să constat că foile sus-numite nu mai sunt prezente în localurile rețelei „La plăcinte”.

Morala este simplă: pentru schimbare este nevoie de implicare. Fiecare din noi poate să schimbe ceva în societate; pentru asta e nevoie doar să acționeze. Astfel, dacă există o problemă în societate care te indignează, cea mai eficientă abordare este să încerci să comunici cu persoanele, organizațiile sau instituțiile responsabile de acea problemă. Sigur, succesul nu este garantat. Însă în momentul în care stai cu mâinile în sân și doar de indignezi, șansele de succes sunt egale cu 0, așa că oricum este preferabil să acționezi. Asta înseamnă, de fapt, implicare civică.


0 comments »

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

ChatVorbește instant cu noi !+