Participă sau organizează un eveniment public de 1 decembrie, oriunde ai fi | Iulian Gramațki Participă sau organizează un eveniment public de 1 decembrie, oriunde ai fi | Blog din rețeaua Romanism.ro
RSS Feed

Participă sau organizează un eveniment public de 1 decembrie, oriunde ai fi

0

noiembrie 23, 2014 by Iulian Gramațki

După 1 decembrie 1918, cu 96 de ani în urmă, pentru prima dată în istorie s-au găsit reuniți într-un singur stat toate teritoriile locuite compact de români. Lucru demn de sărbătorit, însă care este pătat de trista realitate a zilei de astăzi, și anume că românii se găsesc iarăși divizați în două state.

De aceea, astăzi, mai mult ca niciodată, este important să dăm dovadă de unitate – să organizăm cu toții, oriunde ne-am afla – evenimente de aniversare a unirii românilor. Fie că e vorba de un recital de poezie sau o proiecție de film în școala în care înveți, sau de un joc intelectual cu specific tematic, după cum mi-au comunicat niște colegi că vor să organizeze, fie că este vorba de o adunare spontană în centrul localității tale cu tricoloare și alte simboluri naționale – sunt încurajate orice fel de evenimente publice care aduc în vizor semnificația istorică a zilei de 1 decembrie și a unirii tuturor românilor.

Nu vor sta într-o parte nici românii din diapora. Astfel, duminica, pe 30 noiembrie, în ziua alegerilor parlamentare din Republica Moldova, românii originari de pe ambele maluri ale Prutului vor ieși în public cu mesaje de unitate națională.

Să fim uniți de 1 decembrie, așa cum au avut clarviziunea să o facă și înaintașii noștri în 1918!


0 comments »

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

ChatVorbește instant cu noi !+