Unirea înseamnă bunăstare | Iulian Gramațki Unirea înseamnă bunăstare | Blog din rețeaua Romanism.ro
RSS Feed

Unirea înseamnă bunăstare

0

martie 26, 2015 by Iulian Gramațki

În România, pensia medie lunară și salariul minim pe economie sunt de peste 200 euro, iar după o perioadă de stagnare, datorată crizei financiare din lume, acestea încep să crească iar.

Mai ales vor crește salariile în sectorul bugetar pentru tinerii absolvenţi din Sănătate şi Educaţie care rămân în sistem (medici rezidenţi, profesori începători), pentru a facilita viața lucrătorilor din aceste domenii. Și copii nu sunt uitați, alocațiile lor se dublează din 2015.

Pentru cei care nu știu, în România, fiecare elev primește o bursă lunară indiferent de rezultatele sale la învățătură. Cu aceste sume de bani – pensionarii, tinerii, copii – își permit să aibă un nivel de trai decent. Și atenție: e vorba de salariul minim pentru tinerii specialiști. Dacă vorbim despre salarii medii și experiență de muncă, atunci sumele doar încep de la 500 de euro, iar copii cu rezultate bune la școală iau burse de merit suficiente ca să nu mai ceară bani și de la părinți.

Aceste reușite se datorează trecerii cu succes de la economia planificată la cea de piață, care s-a făcut într-un mod civilizat, iar astăzi sistemul românesc îi permite omului de rând să se simtă în siguranță la el acasă. Dacă ai vrea, ai pute avea și tu parte de o viață mai bună pentru tine și familia ta.

Unirea înseamnă bunăstare!

Vezi articolul original pe http://unireainseamna.md/bunastare/


0 comments »

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

ChatVorbește instant cu noi !+