Am câștigat în judecată. „UNIREA ÎNSEAMNĂ” se relansează! | Iulian Gramațki Am câștigat în judecată. „UNIREA ÎNSEAMNĂ” se relansează! | Blog din rețeaua Romanism.ro
RSS Feed

Am câștigat în judecată. „UNIREA ÎNSEAMNĂ” se relansează!

0

martie 24, 2015 by Iulian Gramațki

Campania „Unirea Înseamnă” a fost lansată de Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” în primăvara lui 2014, printr-o serie de 6 spoturi, difuzate la televiziunile din Republica Moldova. Postul public republican de televiziune, Moldova 1, ne-a refuzat difuzarea acestor spoturi, catalogându-le drept publicitate politică. Totuși, în scurt timp după această, ei au difuzat un îndemn al lui Igor Dodon de aderare la Uniunea Vamală și un mesaj de felicitare al lui Vlad Filat.

Astfel, televiziunea publică a avut un comportament discriminatoriu față de „Tinerii Moldovei” și campania noastră, mai ales că spoturile „Unirea înseamnă” nu sunt în favoarea unui anumit partid politic, ci în favoarea cetățenilor și a bunăstării lor. Acest fapt a fost recent confirmat de instanța de judecată. Ca urmare, Moldova 1 va difuza spoturile „Unirea înseamnă” timp de aproape două luni, în ore de maximă audiență (în jurul emisiunii de știri „Mesager”).

Pentru a face o relansare mai răsunătoare, colecția video a fost completată cu încă două spoturi, „Unirea înseamnă justiție corectă” și „Unirea înseamnă un sector financiar stabil”. Aceste spoturi le veți putea vedea în premieră începând cu ziua de astăzi. Astfel, numărul total al spoturilor a ajuns la 8.

Difuzarea spoturilor video va fi completată cu multe alte acțiuni. Pe 29 martie, la ora 14:00, va avea loc o acțiune stradală în Piața Marii Adunări Naționale – Marea Adunare Tricoloră. Adunări similare vor avea loc pe 16 mai și 28 iunie. Spectacolul „Pasărea măiastră – Maria Tănase“ susținut de Adriana Trandafir, se va desfășura la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Bălți pe 26 martie, iar pe 27 martie va poposi la Cahul. Va exista și un nou val de mesaje stradale. Evenimentele din această săptămână sunt consacrate aniversării a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918).

Campania „Unirea Înseamnă” are și un site dedicat. Acolo pot fi vizionate spoturile campaniei și mai multe eseuri argumentative care elucidează beneficiile unirii pentru oamenii de rând. În curând, acolo vor fi publicate periodic și niște studii economice și socio-politice, vizând diferite domenii ale procesului integraționist dintre cele două state românești.


0 comments »

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

ChatVorbește instant cu noi !+