Cunoaște locurile frumoase de acasă | Iulian Gramațki Cunoaște locurile frumoase de acasă | Blog din rețeaua Romanism.ro
RSS Feed

Cunoaște locurile frumoase de acasă

0

aprilie 21, 2015 by Iulian Gramațki

Munții Carpați, orașele transilvănene cu arhitectură habsburgică – sunt niște locuri deosebit de frumoase… și sunt la noi acasă. Vicisitudinile istoriei au făcut ca astăzi să ne despartă de ele un hotar nedrept, dar asta nu înseamnă că ne aparțin în mai puțină măsură decât românilor de la vest de Prut. Și Tranfăgărășanul, și Delta Dunării, și Mănăstirea Putna, și Cetatea Neamț, și Curbura Carpatică – toate nu sunt mai puțin ale noastre decât Codrii Lăpușnei sau Hrubele de la Cricova. Din cauza acestui hotar impus de voința a doi dictatori, puțini ajung să vadă locurile frumoase de la ei acasă, cu mult mai puțini decât dacă ar fi avut voie să circule nestingherit de pe un mal al Prutului pe altul. Din această cauză, mulți au pierdut conexiunea cu bogatul său patrimoniu turistic.

O inițiativă recentă a „Tinerilor Moldovei” oferă o minunată ocazie de a-l vedea cu ochii proprii și de a se convinge de frumusețea locurilor hărăzite românilor, dar furate de oameni cu rea-voință. În perioada 29 aprilie – 4 mai se va desfășura o caravană cu un traseu ce trece printr-o mulțime de atracții turistice. Participanții se vor convinge că unirea înseamnă să poți vizita aceste obiective când vrei, fără a fi impus să treci de hotarul umilitor între frați.

Proiectul este destinat tinerilor originari din Republica Moldova, exceptând Chișinăul. Condițiile de participare și alte detalii le poți găsi aici.


0 comments »

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

ChatVorbește instant cu noi !+