Manifestații la Chișinău de 1 decembrie, ziua națională a tuturor românilor | Iulian Gramațki Manifestații la Chișinău de 1 decembrie, ziua națională a tuturor românilor | Blog din rețeaua Romanism.ro
RSS Feed

Manifestații la Chișinău de 1 decembrie, ziua națională a tuturor românilor

0

noiembrie 29, 2015 by Iulian Gramațki

Cu ocazia acestei sărbători, mai multe asociații civice și-au coagulat eforturile pentru a marca o aniversare frumoasă a unui eveniment pivotant din istoria noastră și a revendica fireasca lui continuitate: Reunirea cât mai urgentă a celor două state românești.

La ora 11:00 va avea loc o întâlnire în Scuarul Europei de pe bulevardul Ștefan cel Mare.
(Eveniment organizat de Consiliului Unirii.)

La ora 14:00, din fața Liceului Gh. Asachi de pe strada Pușkin, va porni un marș organizat până la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi la ambasada României de pe str. București. Va fi citită o Declarație Istorică de Unire.
(Eveniment organizat de A.O. „Onoare, Demnitate și Patrie”)

La ora 15:00 va avea loc un flash-mob în fața Catedralei Metropolitane, unde se va face o hartă umană a României Mari, așa cum va arăta după Unire.
(Eveniment organizat de M.C. „Tinerii Moldovei”)

Să participe la aceste evenimente e o datorie morală pentru orice patriot. O prezență cât mai masivă va transmite mesajul că populația nu va mai răbda amânarea unirii de către o clasă politică discredidată, care urmărește doar interesele personale.


0 comments »

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

ChatVorbește instant cu noi !+